Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας "Όλοι Μαζί" ξεκίνησε την λειτουργία του - Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές! Ολοι είμαστε εν δυνάμει ΑΝΕΡΓΟΙ - Δίνουμε και παίρνουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Ε.Ι.Φ.Κ.Α.Ν

Κοντά στον ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, στον ΑΝΕΡΓΟ, στον ΑΣΘΕΝΗ - γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - Κοινωνική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Βοήθησε ΤΩΡΑ - ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τέχνη και Αλληλεγγύη στις 29 και 30 Νοεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα

 



Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών Ναυπάκτου "ΑΥΛΑΙΑ" συναντά το Κοινωνικό ΙΑΤΡΕΙΟ - Φαρμακείο Ναυπακτίας. "Όλοι μαζί" ,το Σάββατο 29/11 & την Κυριακή 30/11 στην ανατρεπτική κωμωδία του Ντάριο Φο " Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω!" στις 7:30 το απόγευμα στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα

Ο σπουδαίος νομπελίστας συγγραφέας Ντάριο Φο είναι ένας προφήτης για την εποχή του. Κάνοντας μια αιχμηρή ακτινογραφία της κοινωνικής συνθήκης της Ιταλίας στα μέσα της δεκαετίας του '70, προφητεύει όλες τις πλευρές της σημερινής παγκοσμιοποιημένης μετακαπιταλιστικής δυτικής κοινωνίας, όπου το άτομο έχει χάσει πλέον οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα πέραν αυτής του καταναλωτή.
Πριν και τώρα και πάντοτε, η δυνατότητα να καλύψει κανείς τις βασικές ανάγκες της τροφής και της στέγης, αποτελεί τον πρακτικό ορισμό της έννοιας της αξιοπρέπειας για το ανθρώπινο είδος. Με πρακτικό, λοιπόν, τρόπο ο διαχωρισμός των ατόμων μέσα σε μια κοινωνία σε έχοντες και μη έχοντες, μεταφράζεται εύκολα στο διαχωρισμό των ατόμων σε αξιοπρεπείς και αναξιοπρεπείς.

Το έργο ‘’Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω’’ στην Ελλάδα του σήμερα είναι πιο επίκαιρο ακόμη κι από την εποχή του


Ο βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας (1997) Ντάριο Φο, σημάδεψε το θέατρο της εποχής του, τροφοδοτώντας το με ευφυή θεατρική σκέψη και με όνειρο. Για ένα άλλο θέατρο, για έναν άλλο κόσμο. Καλύτερο!
Κατά την διάρκεια των παραστάσεων θα γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων για τις ανάγκες του ΚΙΦΝ δείχνοντας έμπρακτα οι πολίτες της Ναυπάκτου την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου