Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας "Όλοι Μαζί" ξεκίνησε την λειτουργία του - Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές! Ολοι είμαστε εν δυνάμει ΑΝΕΡΓΟΙ - Δίνουμε και παίρνουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Ε.Ι.Φ.Κ.Α.Ν

Κοντά στον ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, στον ΑΝΕΡΓΟ, στον ΑΣΘΕΝΗ - γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - Κοινωνική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Βοήθησε ΤΩΡΑ - ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

1. Όλοι οι ανασφάλιστοι δικαιούνται να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους σε κρατικούς γιατρούς. Αυτό μπορεί να γίνεται στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, και στο Π.Ε.Δ.Υ. ( πρώην ΙΚΑ ).
Οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους. 
2. Χρήσιμο θα ήταν να έχετε στα χέρια σας τη συνταγή του γιατρού που σας παρακολουθεί και που θα αναφέρει ότι «χρήζει χρόνιας αγωγής με τα εξής φάρμακα ..».Έτσι πιο εύκολα θα σας συνταγογραφήσουν τα φάρμακά σας. Κλείστε λοιπόν ένα ραντεβού με το γιατρό του Κοινωνικού Ιατρείου που σας βλέπει για να σας δώσει τη συνταγή των φαρμάκων που λαμβάνετε.
3. Οι συνταγές εκτελούνται σε όλα τα φαρμακεία όπως ακριβώς και των ασφαλισμένων.
4. Η οικονομική επιβάρυνση είναι η συμμετοχή που είναι η ίδια με των ασφαλισμένων.
5. Τα εμβόλια συνταγογραφούνται με 0% συμμετοχή(δωρεάν )
ενώ αρκετά φάρμακα ( ψυχιατρικά, ινσουλίνη, φάρμακα χρόνιων παθήσεων ) έχουν συμμετοχή από 0% έως 10% που σημαίνει ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση. Για τα υπόλοιπα φάρμακα μπορείτε στο φαρμακείο να αναζητάτε την πιο οικονομική λύση αγοράζοντας την ίδια φαρμακευτική ουσία αλλά όχι φάρμακο κάποιας επώνυμης φαρμακευτικής εταιρίας.
6. Όλα τα παραπάνω είναι δικαιώματά σας που επιτέλους παραχωρήθηκαν μετά από πιέσεις ετών και πρέπει να τα απαιτήσετε. Όποια δυσκολία ή άρνηση συναντήσετε να μας ενημερώσετε για να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


https://www.facebook.com/KIAKorinthou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου